ONTDEK WAARAAN JOUW SCHOOL, BEDRIJF, ORGANISATIE KAN DEELNEMEN

Afstandsonderwijs tijdens corona-epidemie

De beslissing van de nationale veiligheidsraad om de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus te verlengen zorgt dat heel wat leerlingen in onze Provincie les krijgen via afstandsonderwijs. Alzeker tot het einde van de paasvakantie met de mogelijkheid dat dit met 2 weken verlengd kan worden, tot en met 3 mei dus.

Wij willen daarom technische en beroepsscholen zoveel als mogelijk ondersteunen om tijdens de corona-epidemie leerlingen vanuit thuis goed onderwijs te bieden.

Door te klikken op de lees meer knop kan je informatie terugvinden omtrent de benodigde software, platformen en tools. Je kan er ook een overzicht met lesmateriaal en extra activiteiten voor thuis raadplegen.

 

Oproep STEM Project 20-21

Onze samenleving evolueert snel en staat voortdurend voor grote uitdagingen rond duurzaamheid, energie, mobiliteit, industrie, gezondheid …Het is belangrijk dat onderwijs jongeren opleidt met aandacht voor deze uitdagingen, enerzijds door (STEM)kennis te laten verwerven en anderzijds door jongeren te stimuleren in probleemoplossend denken, creatief denken, ... Daarom lanceert RTC West -Vlaanderen een nieuwe RTC STEM-projectoproep.

Welk probleem/onderzoek/uitdaging gaan jullie samen met de leerlingen 3°gr TSO-BSO-BUSO aanpakken?

Laat het ons weten en maak kans op begeleiding en 1000 euro!

Maak jullie school nog meer STEM!

Een aanvraagformulier (in te dienen tegen 2 juni) vind je hier.

Succes!  

STEM studiedag Secundair onderwijs

Beste, door het corona-virus is deze studiedag verplaatst naar een nog nader te bepalen datum...

Op deze praktische studiedag op 22 april ontdek je hoe je eenvoudig STEM/STEAM in de dagdagelijkse praktijk kan omzetten. Workshopgevers zorgen er voor dat je meteen in de klas aan de slag kan gaan.

Over de middag is er een info-markt van educatief STEM-materiaal uit diverse invalshoeken.

Deze studiedag richt zich tot leerkrachten, directies en STEM-leerkrachten/coördinatoren uit het secundair onderwijs. Ook studenten uit de lerarenopleiding en andere geïnteresseerden zijn welkom.

Schrijf je nu in en kies uit 20 verschillende workshops!

RTC info-ateljeeHet RTC info-ateljee is een ontmoetingsplaats voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van techniek, technisch onderwijs en technische beroepen. 

Voor iedereen die zich wil laten inspireren en graag constructief discussieert over nieuwe trends en innovaties.

Ons volgend RTC info-ateljee gaat door op dinsdag 28 april : Hoe duurzame innovatie realiseren in scholen?

 


 

RTC-BLAUWDRUK: Visiedocument 2020-2025In 2018 startten de vijf RTC’s, op eigen initiatief, een gezamenlijk en doordacht traject voor visieontwikkeling met betrokkenheid van alle stakeholders over Vlaanderen. Hoe zien wij onze opdracht en de uitdagingen op het snijvlak onderwijs-arbeidsmarkt vanaf 2020 en verder.

Je leest het in de RTC-blauwdruk 2020.

 

 

 

 

Word partner van RTC

Op zoek naar bekwame technici? Daar kunnen wij bij helpen!
 
Ons doel?
 
Een brug vormen tussen het technisch onderwijs en de bedrijfswereld. Zodat toekomstige technici relevante kennis en ervaring kunnen opdoen. Zodat lokale bedrijven goed getrainde vaklui kunnen vinden. Een partnership met ons heeft met andere woorden heel wat voordelen.
 
 
 
 

VDAB 10 dagen: schrijf in vanaf 15/05/2020!

Schrijf vanaf 15 mei 2020 in om in schooljaar 2020-2021 gratis gebruik te maken van de VDAB-infrastructuur. 

Hulp nodig bij het inschrijven?

Op onze website vind je alles wat je moet weten over het VDAB 10 dagen-aanbod.
Een handing stappenplan begeleidt je doorheen de inschrijfprocedure 👇

 

Over ons

RTC wil dat het klikt tussen school en werkplek. Zodat ze elkaar versterken en beter maken.
 
Door lokale bedrijven, technisch onderwijs en andere relevante partijen bijeen te brengen in versterkende netwerken en partnerships, ontstaat een resultaat dat meer is dan de som van de delen. 
 
Via een aanpak op maat komen we tot gerichte samenwerkingsverbanden waarmee we de competenties van leerlingen en leerkrachten versterken, en lokale engagementen ondersteunen tussen onderwijs en bedrijven, met als doel een sterker onderwijs en meer hands-on knowhow in de bedrijven.

RTC zorgt voor de klik!

 

Bundel de krachten met het RTC!

Het RTC brengt lokale bedrijven, het technisch onderwijs en andere relevante partijen bijeen en bekijkt hoe we elkaar kunnen versterken.

Samen sleutelen… tot het klikt!

 

 

Uw bedrijf en RTC: 1 + 1 = 3

Goed opgeleide technici met hands-on mentaliteit: een must voor uw bedrijf. Maar ook een zeldzaam goed.
 
Ga daarom, ondersteund door het Regionaal Technologisch Centrum, voor de klik met technische scholen. Zodat jullie samen die marktklare profielen mogelijk ‘maken’.
 
 
 
 
 
 
 
 

InnoVET subsidieert 3 West-Vlaamse projecten

 
InnoVET gaf afgelopen week groen licht aan 13 van de ontvangen projectvoorstellen.
 
Vanaf september gaan de scholen aan de slag om de projectvoorstellen concreet uit te werken in nauwe samenwerking met de RTC's, bedrijven, hogescholen en universiteiten. 

 
Drie West-Vlaamse voorstellen uit VTI Torhout, Rhizo Kortrijk en Buso De Passer/KTA Brugge werden uit de kandidaturen weerhouden. 

 

RTC voor scholen