RTC verbindt school en werkplek! Met onze acties willen we het beroepsgericht en technisch onderwijs versterken.

Onze wensen voor 2022

 

FIJNE FEESTDAGEN EN EEN GEZOND NIEUW JAAR

Samen maken we een succes van 2022

Het was ons een genoegen met jullie samen te werken in 2021 en we kijken uit naar een nieuwe toekomst van samenwerken, delen en co-creëren. 

Samen sleutelen tot het klikt!

 

Over ons

RTC streeft naar afstemming tussen onderwijs en de steeds innoverende arbeidsmarkt. Dit doen we door leraren 2e (beperkt) en 3e graad en leerlingen van de finaliteitsjaren beroepsgericht en technisch onderwijs te ondersteunen met een opleidingsaanbod, uitleenbare modules, demopakketten, ...

RTC wil dat het klikt tussen school en werkplek. Zodat ze elkaar versterken en beter maken.
 
Door lokale bedrijven, technisch onderwijs en andere relevante partijen bijeen te brengen in versterkende netwerken en partnerships, ontstaat een resultaat dat meer is dan de som van de delen. Via een aanpak op maat komen we tot gerichte samenwerkingsverbanden waarmee we de competenties van leerlingen en leerkrachten versterken, en lokale engagementen ondersteunen tussen onderwijs en bedrijven, met als doel een sterker onderwijs en meer hands-on knowhow in de bedrijven.

Nieuwsgierig naar onze eerstvolgende opleidingen? Klik hier!

Ontdek hier een overzicht van onze eerstvolgende opleidingen in o.a. de vakgebieden auto, bouw, hout, elektriciteit, mechanica, koeling en warmte, schilderen en decoratie... Vind je niet wat je zoekt? Geen probleem! Contacteer ons en we verzorgen een opleiding op jouw maat!

Bekijk hier ons jaaractieplan 2021-2022

RTC West-Vlaanderen heeft een gloednieuw en boeiend actieplan klaar voor het nieuwe schooljaar. We hebben er heel wat nieuwe en innovatieve opleidingen bij!

VDAB 10 dagen

Vanaf 18 augustus 2021 kan je inschrijven om in schooljaar 2021-2022 gratis gebruik te maken van de VDAB-infrastructuur.

Hulp nodig bij het inschrijven?

Op onze website vind je alles wat je moet weten over het VDAB 10 dagen-aanbod.
Een handing stappenplan begeleidt je doorheen de inschrijfprocedure 👇

 

Digitale School

Met dit project willen we op langere termijn de digitale competenties van leerlingen in het beroepsgericht en technisch onderwijs versterken.

Om onze doelstelling te bereiken, bieden we in het schooljaar 2021-2022 een ICT-vormingsprogramma aan voor de leraren in de 2de en de 3de graad van het tso, bso, buso en dbso.

Dit vormingsaanbod spitst zich toe op de noden van de leraren van het beroepsgericht en technisch onderwijs. Zodat hij of zij de aangeleerde competenties onmiddellijk kan toepassen in zijn/haar lessen. We werken daarbij samen met pedagogische begeleidingsdiensten en deskundigen uit het (werk)veld.

RTC MAGAZINE

RTC MAGAZINE editie 2 beschikbaar

Maak kennis met RTC-magazine 

Een magazine met focus op nieuwe trends en technologieën in ons vakgebied en hoe het aanbod van RTC daar naadloos op aansluit.

  • Editie 1: Energietransitie
  • Editie 2: Industrie 4.0

Een magazine voor jou! 

Nieuwe STEM-portaalsite!

 

RTC West-Vlaanderen en de Provincie West-Vlaanderen lanceren op 1 april 2021 een gloednieuwe portaalsite voor STEM-onderwijs in West-Vlaanderen.
STEMinWest.vlaanderen bundelt alles wat met STEM in West-Vlaanderen te maken heeft op 1 website: een aanbod-pagina met alle STEM-acties en opleidingen, inspirerende STEM-projecten, STEM-nieuws en actualiteit, een database vol handige STEM-tips en een directe link naar de West-Vlaamse STEM-ambassadeur.

Mastermind 2.0 - Hoe Corona ons onderwijs vernieuwt

De pandemie bewoog ook de drijvende krachten achter het Mastermind traject tot een wendbare en flexibele heroriëntering. Geannuleerde interactieve workshops en events werden in sneltempo omgebouwd tot interessante video's en podcasts met experts en West-Vlaamse captains of industry.

 

In deze video's en podcasts buigen ze zich samen over de meest actuele topics, allemaal gebundeld op de webpagina 'De leerstoel'. Ze bieden handvatten om wendbaar, creatief en innovatief aan de slag te gaan. Levenslang leren staat hierbij centraal.

www.mastermind.vlaanderen/de-leerstoel

 

RTC zorgt voor de klik!

 

 

Bekijk hier onze 'explanimation'

Samen sleutelen tot het klikt!

 

 

RTC voor scholen

Uw bedrijf en RTC: 1 + 1 = 3

Het klikt, en je innoveert.
Het klikt, en dingen veranderen.
Het klikt, en je bouwt de wereld van morgen.
 
Het klikt, dankzij bekwame vaklui en medewerkers die weten hoe het moet.
Makkelijk te vinden? Helaas niet.
Kan je zelf iets doen? Zeker weten!
 
Bundel de krachten met RTC West-Vlaanderen. We brengen lokale bedrijven, technisch onderwijs en andere relevante partijen bijeen en bekijken hoe je elkaar sterker kan maken. Samen sleutelen aan boeiende samenwerkingen tussen bedrijven zoals het jouwe en het technisch onderwijs. Samen sleutelen tot het klikt! Relevante kennis voor toekomstige technici, inzetten op goedgetrainde vaklui ...
 
Meer troeven van zo'n partnership ontdekken? Contacteer RTC.
 
RTC, en het klikt!