Masterclass Groendak/Gevels - Acasus

Opleiding 12-11-2020

Doelgroep

Doelgroep Leerkracht
Onderwijsniveau Secundair onderwijs - 3de graad TSO
Secundair onderwijs - 3de graad BSO
Vakgebied Bouw
Onderwijstype Voltijds onderwijs
Deeltijds onderwijs
Buitengewoon onderwijs

» OPLEIDING GEANNULEERD 

Omschrijving

Groendaken worden meer en meer toegepast bij nieuwbouw en renovatie. Groendaken heeft tal van voordelen; langere levensduur van de dakbedekking, warmte- en geluidsisolatie, verbetering luchtkwaliteit, minder wateroverlast, gunstiger microklimaat, toename biodiversiteit... Tijdens de sessie richten we ons op de details die het verschil maken tussen een groeiend groendak i.p.v. een dor en ros dak. Bij groengevels ligt het accent op de mogelijke systemen en hun voor- en nadelen.

Groendaken: Afwerkingsdetails – regels voor een kwalitatief bloeiend groendak – biodivers groendak – hellend groendak – blauwe daken - onderhoud

Groengevels: grondgebonden groengevels – intensieve groengevels

Tijdens deze sessie zullen we ons richten op de details die het verschil maken tussen een groen groeiend groendak i.p.v. een dor en ros dak. Bij groengevels ligt het accent op de mogelijke systemen en hun voor en nadelen.

Programma

17.15 ontvangst
17.30 start masterclass
19.00 pauze met broodjes
21.00 einde masterclass

 

Bio- lesgever

SBM, Simon Perneel

Simon Perneel, 37 jaar oud is al jaren gepassioneerd bezig met het ontwerpen en plaatsen van groendaken en daktuinen. Hij heeft een bedrijf, Green Building Projects waar hij als een onafhankelijk adviseur in de materie voor de Belgische markt optreedt. Hij startte met het geven van lessen en infosessies aan de landmeters voor de Universiteit van Gent en stroomde door als vaste docent voor Syntra West waar hij al enkele jaren de lessen voorziet over de specialisatie groendaken. Onderzoek, constante kwaliteitscontrole en opvolging van uitgevoerde projecten hebben hem ervan overtuigd dat elk project een andere approach verdient. In 10 jaar realiseerde hij met zijn bedrijf meer dan 85.000 m² extensieve en intensieve daktuinen in België.

In 2017 nam hij het initiatief om de Belgische groendak federatie op te richten, waarvan hij momenteel ook voorzitter is. De oprichting van de Federatie zorgde voor een betere collegialiteit en streeft naar hogere kwaliteitsnormen in de markt. Ze functioneren ook als onafhankelijk aanspreekpunt voor architecten en aannemers die vragen hebben omtrent de markt.  

Partners


Pannestraat 142, 8630 Veurne
info@acasus.be - www.acasus.be

Praktisch

Maximaal aantal deelnemers: 4
Kostprijs: Gratis

Contactpersoon

RTC West-Vlaanderen - Sammy Decoene
Tel. 056 23 37 36
Gsm 0493 54 45 92
sammy@rtcwestvlaanderen.be


Toon data