THERMOGRAFIE IR (MOBIEL PROJECT)

Georganiseerd door: RTC, Testo

Doelgroep

Doelgroep
Onderwijsniveau
Vakgebied
Onderwijstype

Omschrijving

IR-technologie kent toepassingen in zowat elk studiegebied: hout, bouw, elektriciteit, mechanica,..  Met onze thermische camera's kunnen leerlingen zelf ontdekken hoe warmtebeelden worden ingezet om problemen op te sporen. Deze technologie kan helpen om hen op een interactieve en praktische wijze alles te leren over warmte en temperatuur. Het laat toe om contactloos, zonder schade, snel en accuraat metingen uit te voeren. Met andere woorden, ze kunnen met hun eigen ogen zien waar, in welke mate en met welke snelheid warmte verloren gaat. 

Gerelateerde beroepskwalificaties:

In verschillende BK’s staan praktische zaken rond duurzaam bouwen en hernieuwbare energie opgenomen. Met de IR-camera’s kan je testen of het praktische werk op een goede manier uitgevoerd is. In de BK 3 Buitenschrijnwerker vinden we bijvoorbeeld volgende begrippen terug: luchtdicht plaatsen, vermijden van koudebruggen, plaatsen van isolatiemateriaal, … 

Belangrijke info:

Jullie kunnen bij ons verschillende soorten camera's ontlenen.

Hoe werkt het?

  • 1 huurperiode = 14-21 kalenderdagen, meerdere huurperiodes zijn mogelijk.
  • De materialen worden per koerierdienst op school geleverd.
  • Bij schade, ontbrekend materiaal, verlies of diefstal, wordt een vergoeding aangerekend aan de ontlener ter waarde van de herstelling en vervanging van het onderdeel.
  • Annulatie of wijziging? verwittig op tijd!

Levering van het materiaal: Het materiaal wordt geleverd op in de loop van de eerste dag van uw aanvraag en wordt terug opgehaald op de laatste dag van uw aanvraag. Op deze dagen zult u het materiaal dus niet kunnen gebruiken. Zorg dat alle materiaal klaarstaat op de laatste dag aan het secretariaat.

Software - handleidingen

Te verkrijgen op aanvraag.

Materiaal reserveren

Ontleen een camera

Organisatoren

RTC

Testo

Contactpersoon

RTC West-Vlaanderen - Sammy Decoene
Tel. 056 23 37 36
Gsm 0493 54 45 92
sammy@rtcwestvlaanderen.be