Hout - Bedrijfsbezoek Deceuninck

Bedrijfsbezoek 23-3-2022

Doelgroep

Onderwijsniveau 2e graad
3e graad
Vakgebied Hout

Grootste West-Europese PVC-recyclagefabriek staat in Diksmuide – nieuws uit  Diksmuide

 

Omschrijving

In het kader van onze themamaand "circulaire en duurzame economie" nodigt RTC West-Vlaanderen u graag uit voor het bedrijfsbezoek bij Deceuninck.

 

Deceuninck, Belgisch producent van kunststof en aluminium profielen voor ramen en deuren, is de grootste recycleerder van harde kunststof in de Benelux. Het bedrijf ijvert al langer voor een duurzame toekomst en verwerkt al jaren gerecycleerde kunststof in hun profielen, maar Phoenix is de eerste reeks die voor 100% uit gerecycleerde kunststof bestaat. Het nieuwe gamma profielen schenkt oude materialen een nieuw leven door ze te recupereren en te recycleren, waardoor hun levenscyclus verlengd wordt. Net zoals een feniks die uit zijn eigen as herrijst.

 

“Bij Deceuninck zijn we in 2012 al gestart met recycleren. We namen toen een hoogtechnologische recyclagelijn in onze compounding site in Diksmuide in gebruik”, aldus Tom Driessens, Materials & Sustainability Business Manager bij Deceuninck.

“In 2018 verviervoudigden we onze recyclagecapaciteit tot 45.000 ton kunststof, wat overeenkomt met 2,3 miljoen oude ramen per jaar. Dat zijn 2,3 miljoen ramen die jaarlijks niet worden gestort of verbrand. Met deze inspanningen is Deceuninck voorbereid op de toekomstige vereisten voor de bouwsector, aangezien het gebruik van een maximaal percentage aan gerecycleerd materiaal de norm wordt.

 

 

Deceuninck’s hoogtechnologische recyclagefabriek in Diksmuide heeft een capaciteit van 45.000 ton kunststof of 2,3 miljoen oude ramen per jaar. 

 

Wanneer?

Het aanvankelijk geplande event op 03/11/2021 wordt uitgesteld naar maart 2022.

 

Inschrijven?

Meld alvast je interesse via dit inschrijvingsformulier

Praktisch

Locatie: Deceuninck Compound, Cardijnlaan 15, 8600 Diksmuide

Contactpersoon

RTC West-Vlaanderen - Mathieu Bayart
Gsm 0476 96 39 83
mathieu@rtcwestvlaanderen.be


Toon data