Hout - Dé kantenlijmdag

Opleiding, Train de trainer, Masterclass 30-11-2021 Georganiseerd door: RTC, Woodwize

Doelgroep

Onderwijsniveau 2e graad
3e graad
Vakgebied Hout

DB&S Houtbewerkingsmachines - verkoop & onderhoud

Alles wat je moet weten over kantenlijmen, maar nooit durde te vragen

Met een kantenband worden de kanten van het plaatmateriaal op een fraaie en professionele manier afgewerkt, voornamelijk door meubelmakers en interieurbouwers dewelke sterk vertegenwoordigd zijn in West-Vlaanderen. 

 

De kantenband wordt bevestigd door verschillende soorten kantenlijm die in de namiddag toegelicht zullen worden door Robaco. Die lijm wordt bevestigd door een kantenlijmmachine waarvan er versies bestaan die niet mobiel zijn en gedemonstreerd zullen worden door DB&S Machines, waar de opleiding ook zal doorgaan.

 

De mobiele kantenlijmer wordt toegelicht door Festool die in de voormiddag een hands-on opleiding zal geven over de mobiele kantenlijmer. Deze machine zal nadien ook opgenomen worden in het mobiel pakket van RTC West-Vlaanderen om uit te lenen aan scholen.

 

De bedoeling van Robaco is om leraren (tweede en) derde graad hout vanuit de ervaring van de bedrijfswereld up te daten door het toelichten van ‘nieuwe’ technieken zoals bijvoorbeeld aanlijmen van diverse kanten (kunststof ABS, PP, fineer, HPL/CPL, Fusion) op kantenlijmers en het verder toelichten van de diverse soorten smeltlijmen en de specifieke toepassingen waarvoor ze inzetbaar zijn. Na de noodzakelijke maar wel korte theorie wordt er overgestapt naar de praktijk (in samenwerking met DB&S) aan de hand van trouble-shooting en remediëring.

 

Programma - 30/11/2021

  • 10u15 – 10u30: Ontvangst met koffie
  • 10u30 - 12u30 : Opleiding “mobiel kantenlijmen” door Festool
  • 12u30-13u00: Lunch (broodjes)
  • 13u00 – 16u30: Opleiding “kantenlijm” door Robaco + Demo “kantlijmmachine” door DB&S

 

Inschrijving

Inschrijven kan via dit formulier vòòr 2 november 2021.

Deze opleiding staat open voor leerkrachten tweede graad, maar leerkrachten derde graad krijgen voorrang indien de maximum capaciteit bereikt wordt.

 

Locatie

DB&S machines: 109 C, Bruggesteenweg, 8830 Hooglede

 

 

 

Partners

 

Organisatoren

RTC

Woodwize

Contactpersoon

RTC West-Vlaanderen - Mathieu Bayart
Gsm 0476 96 39 83
mathieu@rtcwestvlaanderen.be


Toon data