STEM

 

NIEUWE PLATFORM SITE!

RTC West-Vlaanderen en de Provincie West-Vlaanderen lanceren op 1 april 2021 een gloednieuwe portaalsite voor STEM-onderwijs in West-Vlaanderen.
 
STEMinWest.vlaanderen bundelt alles wat met STEM in West-Vlaanderen te maken heeft op 1 website: een aanbod-pagina met alle STEM-acties en opleidingen, inspirerende STEM-projecten, STEM-nieuws en actualiteit, een database vol handige STEM-tips en een directe link naar de West-Vlaamse STEM-ambassadeur.

 

SITUERING

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics en is binnen het Vlaamse onderwijslandschap een belangrijk thema. Het beleid van de Vlaamse overheid, andere initiatieven en de verhouding tot RTC West-Vlaanderen worden hier toegelicht.

 

RTC en STEM

Het technisch en beroepsonderwijs bieden een brede waaier aan STEM-richtingen aan. STEM is dan ook een thema dat in het RTC-jaaractieplan verweven is. We concretiseren dit door de STEM-projectenoproep

STEM oproep 2022-2023


Bekijk hier de oproep voor schooljaar 2022-2023!

 

Meer weten? Ga naar de pagina 'lopende STEM-projecten' op de STEM platform site!

  Volg de vorderingen van de projecten op Facebook! Liken mag altijd :)

 

RTC - Provincie West Vlaanderen - STEM

De sectie Onderwijs van de provincie West-Vlaanderen zet sterk in op de promotie van STEM/STEAM-onderwijs. Op die manier willen ze aantonen dat technische richtingen en technische profielen heel wat toekomstkansen hebben. Laat dat net ook het doel zijn van RTC! Daarom sloegen RTC en de Provincie West-Vlaanderen de handen in elkaar. De Provincie stelde binnen RTC een STEM-ambassadeur aan. De STEM-ambassadeur helpt de Provincie met allerhande activiteiten rond STEM. Meer lees je hier.
 

AANBOD

Ga naar de Aanbod pagina op de STEM platform site

Of bekijk een greep uit het aanbod aan STEM-acties van RTC en allerhande partners.

 

NIEUWSBRIEF

 ❯ Wil je op de hoogte gehouden worden over de STEM-acties binnen de provincie West-Vlaanderen? Registreer nu

Het archief van de STEM-flashes vind je hier

 

RTC West-Vlaanderen | info@rtcwestvlaanderen.be | OND.: BE0891.813.446