VDAB 10 Dagen - FAQ Diensten en Business Support

Aanbod manueel en CAD confectie = uitzondering op de regel

De nieuwe onderrichting voor de 10 dagen voor leerlingen waarbij de leerkrachten zelf opleiding geven op de VDAB infrastructuur, is hier namelijk NIET van toepassing. Meer info CAD of Manueel, of neem contact op met de instructeurs, waarvan de contactgegevens in de bijlage terug te vinden zijn.

De infrastructuur voor telefoneren is niet opgenomen in het centraal aanbod?

VDAB heeft er bewust voor gekozen om deze infrastructuur niet in het aanbod op te nemen. Ten eerste wordt hun infrastructuur op korte termijn vervangen door een waardig alternatief. Ten tweede bieden de webleer modules voldoende alternatief voor de taallabo's. Taallabo's werden ingezet voor het indrillen van telefoonzinnen en het oefenen van telefoongesprekken via pairing, gemonitord door een instructeur. Deze twee zaken kunnen overgenomen worden door enerzijds de telefooncursussen die in het webleren voorhanden zijn en anderzijds door integratie van telefoonskills in de oefenfirma's die talrijk aanwezig zijn in het onderwijs. 

Klopt het dat het aanbod beperkt is tot de module winkelverkoop? 

Klopt.

Is er nog aanbod rond solliciteren?

Er is reeds enkele jaren geen opleiding solliciteren meer. Deze werd vervangen door een jaarlijks terugkerende infosessie voor leerkrachten en door campusacties waarin 3 workshops worden gegeven (inschrijven bij VDAB, cv en het sollicitatiegesprek). In het begin van het schooljaar is hierrond communicatie met de scholen, rechstreeks vanuit VDAB. Contactpersoon voor meer info: virginie.meyfroot@vdab.be .

 

Terug naar VDAB 10 Dagen - Contactpersonen en FAQ

Terug naar VDAB 10 Dagen

RTC West-Vlaanderen | info@rtcwestvlaanderen.be | OND.: BE0891.813.446