VDAB 10 DAGEN - FAQ TRANSPORT EN LOGISTIEK

Wijzigingen in het algemene afsprakenkader vanaf schooljaar 2017-2018, belangrijk voor leerkrachten die gebruik willen maken van het leeratelier goederenbehandeling (heftruck):

Om de veiligheid van de gebruikers te verhorgen, heeft VDAB artikel 8 binnen het afsprakenkader aangevuld met een extra paragraaf 8.5: leeratelier goederenbehandeling (heftruck)

  • De betrokken leraren volgen éénmalig een 5-daagse betalende  train-the-trainer bij VDAB. Dit is vorig schooljaar voor de meeste leraren al gebeurd.
  • Het gebruik van de infrastructuur wordt beperkt tot een door VDAB vastgelegd oefenpakket inclusief rijrichtlijnen dat wordt toegelicht op de jaarlijkse verplichte wegwijssessie.
  • De betrokken leraren volgen jaarlijks minimaal één volledige schaduw-/oefendag (opfrissingsdag) om het vastgelegd oefenpakket met bijbehorende rijrichtlijnen in te oefenen.

Je kan het volledige afsprakenkader nalezen en elektronisch goedkeuren op onze website. 

Wat met opleidingen waar certificaten kunnen verkregen worden? Hoe gaat dit zonder instructeur?

VDAB geeft geen certificaten meer omdat ze zelf de opleiding niet meer geven.

Wat als je slechts 1 LL/jaar hebt die de opleiding heftruck wil volgen? Kan deze ergens aansluiten bij een leerkrachtenopleiding?

Het is de leraar bij wie de leerling les volgt die de opleiding zal moeten geven, eventueel bij een andere groep van leerlingen.

Waar kan ik de infrastructuur voor logistiek medewerker vinden?

Transport en logistiek > goederenbehandeling (magazijnmedewerker)

Welke studierichtingen zijn prioritair voor de heftruck opleiding?

7e jaar BSO Logistiek, BuSO magazijnmedewerker, DBSO magazijnmedewerker, bestuurder heftruck, bestuurder reachtruck en Leertijd heftruckchauffeur.

Andere studierichtingen die een aanvraag doen (passend in het afsprakenkader 10 dagen) kunnen enkel bediend worden indien het VDAB CC daar capaciteit voor hebben. Meer info.

Is het mogelijk om een Train the Trainer reachtruck te volgen en zoja, komt RTC tussen in de kosten voor deze opleiding?

Leerkrachten die een TTT reachtruck willen volgen, nemen best rechtstreeks contact op met VDAB via het competentiecentrum dat een leeratelier voor Goederenbehandeling - reachtruck ter beschikking stelt. Voor West-Vlaanderen is dat CC Rekkem (LAR). 

RTC komt niet tegemoet in de kosten voor deze TTT, de leerkrachten kunnen de TTT volgen aan het werknemerstarief.Voor meer informatie en het afspreken van data, kunt u terecht bij CC Rekkem (LAR).

 

RTC West-Vlaanderen | info@rtcwestvlaanderen.be | OND.: BE0891.813.446