LABSTER

Groepsaankoop

Groepsaankoop LABSTER licenties

RTC West-Vlaanderen organiseert ook dit schooljaar opnieuw een groepsaankoop voor Labster licenties. Hiermee kan je voor leerlingen uit de derde graad binnen het studiegebied Chemie een licentie verkrijgen aan een inkoopprijs van 20 euro i.p.v. 100 euro per leerling. Per klas kan je ook 2 gratis licenties voor leerkrachten aanvragen.

De intekenperiode voor deze groepsaankoop loopt tot 15 november 2023!

Wie kan meedoen?
Onderwijsinstellingen met een programmatie binnen het studiegebied Chemie voor de 3e graad secundair onderwijs.


Meer weten?

Via het project ‘Virtueel labo’ kan de leerling virtueel (en online) in een veilige labo-omgeving aan de slag gaan met allerhande toepassingen in de chemie. Zo kunnen leraren en leerlingen gebruik maken van de uitgebreide simulaties van Labster. Klik hier voor inspiratie over verschillende virtuele laboratorium simulaties .


Elke virtuele labsimulatie bevat een inleidende probleemstelling uit de praktijk, geavanceerde algoritmen die resultaten voorspellen, moleculaire 3D-modellen van technieken, quizvragen, simpele en complexe apparatuur, een uitgebreid leraardashboard en de mogelijkheid om apparatuur digitaal uit elkaar te halen.

In een veilige omgeving kunnen leerlingen extra proeven uitvoeren, labo’s vanuit een ander perspectief bekijken, explosielimieten beter toelichten, minder toegankelijke toestellen (bv. HPLC) visueel maken en er naar hartenlust mee experimenteren …Inschrijven

Praktisch


    Thema

    • Chemie & Life sciences

     Over onze partners

    Labster


    Labster is een grote verzameling virtuele laboratorium simulaties, waarin de deelnemer experimenten uit kan voeren. De inhoud van die simulaties loopt van simpele beginners-experimenten tot simulaties waarbij zelf protocollaire veranderingen kunnen worden aangebracht. In de simulaties wordt zeer uitgebreid ingegaan op de onderliggende theorie van de experimenten en op de verschillende stappen in protocollen. Het zwaartepunt van de simulaties ligt vooral in de biowetenschappen en chemie.