XR opleidingsaanbod

Ben je geprikkeld door alles wat met XR te maken heeft? En wil je er graag mee aan de slag?

Tijdens de praktijkgedreven opleidingen van onze partners binnen het XR-actieplan leer je enerzijds de basistechnieken en kenmerken en anderzijds de technische en didactische vaardigheden van 360 graden en Virtual & Augmented Reality

Overzicht opleidingsaanbod

  Opleidingen XR Academy

Via de XR Academy leren de scholen de hardware en software/toepassingen correct hanteren en bedienen. Deze opleiding is verplicht om XR-materiaal te kunnen ontlenen.

2de basis sessie - Ipad & 360° camera

Meer weten over XR-academy en de partners? Klik hier.

Tijdens deze 2de sessie leer je  omgaan met de iPad om AR toe te passen en hoe je zelf beelden kan maken met de 360° camera en/of de iPad (Lidar scanner). Daarna ga je hands on aan de slag met programma’s om die beelden te importeren, samen te brengen en te verrijken met leerinhouden. Het resultaat is een leermiddel dat in een virtuele omgeving de realiteit weergeeft, al dan niet verrijkt met lesinhoud. 


!! Voor deze sessie heb je een laptop nodig. 


Hieronder kan je de data van de sessies per scholengemeenschap raadplegen.

Generieke sessies XR Academy

  • SJ 24-25 @ VIVES Roeselare: Wetenschap en analyse
  • SJ 24-25 @ VIVES Brugge: Taal, cultuur en creatie
  • SJ 24-25 @ VIVES Kortrijk: Techniek en mobiliteit (praktische vakken)


Praktische info

  • Telkens van 9u tot 16 u.
  • Voormiddag 'basissessie' , namiddag 'beelden maken en verrijken' 
  • Vanaf 5 inschrijvingen gaat de sessie door. 

Contacts XR Academy West-Vlaanderen

  Slotevent Lerend Netwerk XR

Op dinsdag 18 juni 2024 organiseert het Lerend Netwerk XR zijn slotevent. Dit event gaat door in Gent- HOGENT Campus Mercator - gebouw G. We verwelkomen je graag tussen 9.30u en 16.30u.


Het Lerend Netwerk XR begeleidde dit schooljaar 25 scholen bij het uitwerken van een aantal projecten/ lesmomenten met XR.Deze collega’s presenteren nu de resultaten van hun werk. Je hoort ook hun ervaring, good practices en valkuilen bij het uitwerken en toepassen van de oefeningen in de klas.


De presentaties gaan door in vier parallelsessies (algemene vakken, bouw-mechanica-loodgieterij-elektriciteit, hout, zorg). Je kan aansluiten bij de sessies die jouw voorkeur wegdragen. Voor elk van deze projecten wordt bovendien ook een didactische fiche uitgewerkt. Zo krijg je als leraar vrij snel een overzicht van de nodige hard- en software voor de les/het lesmoment en kan je het lesverloop bekijken. Tijdens deze presentaties worden de fiches kort toegelicht. Later worden ze ook gepubliceerd op klascement.


Naast onze 25 scholen verwelkomen wij die dag ook de vijf scholen die het voorbije schooljaar een InnoVet-project uitwerkten rond XR. Zij geven je onder de middag een inkijk in het huidige resultaat van hun project. (Fietsfix, EgoXR, XR verbindingstechnieken, VR bandenmonteur, VR natlakken)


Ben je geboeid door XR in de klas. Wil je de makers van al deze projecten/lessen ontmoeten en je laten inspireren door hun creaties? Schrijf je dan zeker in voor dit slotevent!

  App specifieke trainingen

App

Omschrijving

Partners

Duur

Locatie / online

webinar XR - SketchUp, VR Sketch, Trimble Connect

SJ 2024-2025 - Save the date!
Do 19.09 vanaf 15u30

Construsoft

2u

ONLINE

  Terugblik

Bedankt voor jullie massale aanwezigheid op de provinciale kick-off in Gent op 10 mei 2023. 

Hieronder kan je de presentatie opnieuw bekijken.